علت کج شدن دندان های شیری کودکان

یکی از شایع ترین ناهنجاری هایی که در کودکان ممکن است رخ دهد کج شدن دندان های شیری می باشد. کج شدن دندان های شیری معمولا در سنین زیر 6 سالگی اتفاق می افتد. دندان های شیری کج به دندان هایی گفته می شود که نامرتب هستند یا به درستی تراز نمی باشند. در صورتی که فرزند شما دچار این ناهنجاری باشد و شما پیگیر این موضوع نباشید می تواند تاثیرات منفی آن تا سال های طولانی ادامه داشته باشد. برای مثال از عوارض کج شدن دندان های شیری می توان به روی هم قرار نگرفتن دندان‌ها، شلوغ شدن دندان ها اشاره نمود. والدین باید در صورت مشاهده این عارضه با مراجعه به متخصص دندانپزشکی کودکان سعی در برطرف کردن این ناهنجاری داشته باشند. کلینیک دکتر علی بهزادی یکی از بهترین دندانپزشکی کودکان در اصفهان با ارائه جدید ترین روش های درمانی در زمینه پیشگیری و درمان ناهنجاری کج شدن دندان کودکان به شما والدین عزیز کمک می کند تا بتوانید مشکلات مربوط به دندان را برطرف کنید. در ادامه مقاله به علت کج شدن دندان های شیری کودکان می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

علت کج شدن دندان های شیری کودکان

 

علت کج شدن دندان های شیری کودکان

کج شدن دندان شیری می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. در ادامه مقاله به علت کج شدن دندان های شیری کودکان می پردازیم:

  • وراثت:

    یکی از دلایلی که می تواند باعث کج شدن دندان شیری شود ژنتیک می باشد. به صورت کلی عوامل ارثی از والدین یا اعضای خانواده می تواند بر روی کج شدن دندان ها تاثیر بگذارد. اگر یکی از والدین تجربه کج شدن دندان و استفاده از ارتودنسی را داشته باشند ممکن است کودک بیشتر مستعد ابتلا به این ناهنجاری باشد زیرا نقش ژنتیک در ایجاد ویژگی های دندانی بسیار مهم است.

  • مکیدن شست:

    داشتن عادات منفی همچون مکیدن شست یا استفاده از پستانک می تواند باعث کج شدن دندان شیری در کودکان یا نوزادان شود. زیرا این عادت ها باعث مثل مکیدن انگشت شست یا استفاده طولانی مدت از پستانک بعد از یک سنی باعث تراز نشدن دندان ها می شود. در صورتی که فرزند شما این عادت ها را دارد باید به آرامی او را تشویق کنید تا با بزرگتر شدن، آن را متوقف کند.

  • از دست دادن زودرس دندان های شیری:

    از دست دادن زودهنگام دندان های شیری یکی از دلایل کج شدن دندان های شیری می باشد. به صورت کلی افتادن زودهنگام دندان شیری می تواند فاصله طبیعی و الگوی رویش دندان های دائمی را مختل کند و در نهایت باعث ناهماهنگی دندان ها شود.

  • اندازه و شکل فک:

    در صورتی که فرزند شما دارای فک کوچک و ناهماهنگ باشد می تواند باعث کج شدن دندان آن ها شود. زیرا شکل فک می تواند بر روی تراز مناسب دندان های شیری تأثیر بگذارد.

  • عادات دهانی:

    عادات دهانی اشتباه همچنین فشار دادن زبان، تنفس دهان، یا تغذیه طولانی مدت با شیشه از دلایلی هستند که می توانند باعث کج شدن دندان های شیری شوند. والدین باید حتما به برطرف کردن این عادت ها در کودک خود اقدام کنند.

  • تنفس دهانی:

    همان طور که اشاره نمودیم تنفس مداوم از راه دهان می تواند از دلایل کج شدن دندان های شیری باشد. زیرا این عادتی می تواند بر رشد و موقعیت دندان ها تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده این مشکل باید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید تا دلایل زمینه ای را برطرف کند.

  • بیماری یا سانحه:

    یکی دیگر از دلایل کج شدن دندان شیری بیماری یا سانحه می باشد. برای مثال برخی از سانحه ها که باعث ضربه به فک می شود می تواند منجر به کج درآمدن دندان شوند. جابه جایی فک و دهان یا از دست دادن دندان ها به خاطر صدمه وارد شده منجر به جابجایی بقیه دندان‌ها در دهان می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

درمان بی اشتهایی کودک هنگام دندان در آوردن

 

علت کج شدن دندان های شیری کودکان

 

عوارض کج شدن دندان شیری کودکان

عوارضی که با کج شدن دندان شیری کودکان می تواند رخ دهد به شرح زیر می باشد:

  • سایش بیش از حد
  • کاهش اعتمادبه نفس
  • بروز مشکل در زمان جویدن و خوردن مواد غذایی
  • بروز مشکلات گفتاری و تلفظ نادرست برخی کلمات
  • بیماری پریودنتال
  • ایجاد ظاهر ناخوشایند

 

درمان کج شدن دندان‌های شیری کودکان

برای درمان ابتدا باید میزان شدت کج شدن دندان های شیری توسط متخصص دندانپزشکی کودکان بررسی شود. زیرا روش درمان به میزان این عارضه بستگی دارد. برای درمان ابتدا باید عکسبرداری‌ از دهان کودک انجام شود. بعد از انجام عکسبرداری‌ از دهان کودک باید به این نتیجه رسید چند دندان کودک باید کشیده شود تا فضای کافی برای رشد دندان‌های دیگر فراهم شود. برای درمان این عارضه دو روش وجود دارد. این روش ها شامل ارتودنسی پیشگیرانه کودکان و بریس های ثابت می باشد. بریس های ثابت یکی از روش های بسیار پر طرفدار می باشد که برای اصلاح دندان های کج بسیار موثر می باشد. در این روش بریس های ارتودنسی با کمک نیرویی ملایم اما ثابت برای تغییر موقعیت دندان ها استفاده می شوند. دیگر روش ارتودنسی پیشگیرانه کودکان می باشد که این روش همانند اینویزیلاین عمل می کند. ارتودنسی پیشگیرانه کودکان برای تراز کردن دندان ها به عنوان جایگزینی برای بریس های معمولی می باشند. قابل ذکر می باشد تراز های استفاده شده در این روش کاملا نامرئی هستند و قابل جابجایی سفارشی ساخته می شوند.

 

بیشتر بخوانید:

چگونه بفهمیم دندان شیری است؟

 

علت کج شدن دندان های شیری کودکان

 

جلوگیری از کج شدن دندان در کودکان

برای جلوگیری از کج شدن دندان های شیری در کودکان می توانید به راهکار هایی توجع داشته باشید. برخی از این راهکار ها به شرح زیر می باشد:

  • در صورت مشاهده کج شدن دندان در کودکان به متخصص دندانپزشکی کودکان مراجعه کنید.
  • به فرزند خود یاد دهید که اصلا دندان های دائمی که رشد کرده اند را دستکاری نکنند.
  • کودکان باید به بهداشت دهان و دندان اهمیت دهند و همیشه آن را در اولویت قرار دهند.
  • کودکان باید عادات منفی مثل مکیدن انگشتان را کنار بگذارند زیرا این عارضه مشکل بسزایی در کج شدن دندان ها دارد.
  • حتماً در سنین پایین همانند 7 سالگی به پزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک وضعیت لثه و فک کودک را بررسی کند.

 

بیشتر بخوانید:

درمان فوری دندان درد کودکان

دیدگاهتان را بنویسید