ترمیم دندان

ترمیم دندان چیست :

به بازسازی شکل، رنگ و کارایی دندانی که به علت پوسیدگی، ضربه یا علل دیگر دچار نقض شده است ترمیم دندان می گویند. علل شایع نیاز دندانهای کودکان به ترمیم شامل موارد زیر است :

  • پوسیدگی و خرابی دندان
  • شکستگی دندان
  • عدم رشد صحیح دندان ها
  • تغییر رنگ و لکه شدن دندان ها

اگر پوسیدگی دندان کودک با حفره دار شده سطح دندان و درد همراه باشد می توان آن ها را ترمیم کرد اما اگر پوسیدگی با درد همراه نباشد و دندان حفره دار نشده باشد ، به جای پر کردن باید از محلول‌های فلوراید (فلوراید تراپی) ، محلول های سیلور دیامین فلوراید (SDF) و ضدعفونی‌کننده‌ها استفاده کرد تا روند پوسیدگی موقف شود .

بر اساس اینکه دندان در کجای دهان واقع شده، سن کودک چقدر است، میزان مراقبت بهداشتی کودک و ریسک پوسیدگی او چقدر است ، چه مقدار نیرو به دندان وارد می شود و فاکتور های مختلف دیگر ، دندانها با مواد مختلفی ترمیم می شوند. مواد گوناگونی برای ترمیم دندانها استفاده می شوند .

 

بیشتر بدانید:

 

انواع مواد پرکننده دندان

از مواد پرکننده دندان می‌توان به آمالگام، مواد پرکننده سفید، مواد پرکننده مسکن اشاره کرد. در ادامه برای هر کدام از این مواد توضیح جامع داده شده است.

آمالگام

مواد آمالگام قدیمی ترین و مطمئن ترین نوع مواد برای پر کردن دندان کودک است . مواد آمالگام از فلزات نقره، مس، زینک و جیوه ساخته می شود.افرادی که به جیوه آلرژی ندارند این ماده برای آن ها هیچ گونه عارضه ای ندارد .

این ماده ی ترمیمی دارای تاییده ی سازمان غذا و داروی آمریکا، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، سازمان بهداشت جهانی و … است.

آمالگام زود سخت می شود به همین دلیل در بسیاری از نواحی دهان کاربرد دارد. به جز در دندانهای جلویی که به خاطر ملاحظات زیبایی از آمالگام استفاده نمی شود.

این ماده برای ترمیم در دندان ها زمان کمتری را صرف می کند به همین دلیل برای استفاده در، درمان دندان های کودکان بسیار مناسب است.

 

مواد پرکننده سفید


مواد پرکننده سفید شامل رزین‌های کامپوزیتی، گلاس آیونومرها می‌باشد.این مواد به طور شیمیایی به دندان می چسبند (باند می شوند) و نسبت به آمالگام نیاز کمتری به تراش دندان دارند، در نتیجه ساختار دندان بیشتر حفظ می شود.

ترمیم دندان کودکان با مواد سفید بسیار حساس و پیچیده است و نیاز به زمان و هزینه بیشتری دارد .

 

مواد پرکننده مسکن یا سدیتیو


از مواد مسکن می توان برای کاهش دردناشی از آسیب و التهاب پالپ مرکزی دندان استفاده کرد . این مواد بر خلاف مواد پرکننده معمولی دیگر نیازی به حفر دندان ندارند . این مواد مستقیما روی دندان بکار برده می‌شوند . اگر کودک شما با نشستن طولانی مدت روی صندلی مشکل دارد می توانید از این ماده استفاده کنید .
این مواد تنها زمانی استفاده می شوند که دندان کودک از طریق پوسیدگی یا ضربه آسیب دیده باشد و برای درمان دندان درد خود به مسکن فوری نیاز داشته باشد . این مواد برای چندین ماه یا حتی چندین سال در جای خود باقی خواهند ماند، به شرطی که کودک بهداشت دهان و دندان را رعایت کند. ویزیت‌های منظم دندانپزشکی نیز ممکن است نیاز باشد تا این اطمینان حاصل شود که مواد پرکننده دندان کار خود را بخوبی انجام می‌دهند.

 

فرایند ترمیم دندان خراب شیری کودکان (پرکردن دندان)


برای ترمیم دندان شیری کودکان باید مراحل زیر را انجام داد :


آماده کردن کودک :


ابتدا فرزند خود را آماده کنید و با دلایل منطقی و حرف زدن با او سعی کنید استرس او را کم کنید . اجازه دهید پزشک با کودک شما تعامل و ارتباط برقرار کند . گاز نیتروژن از راه های دیگری است که برای کاهش استرس کودک و آرام کردن فضا می توانید استفاده کنید .


معاینه دندانپزشکی :


در معاینه دندانپزشکی کودکان در اصفهان پزشک با استفاده از عکس برداری دندان و معاینه ، دندان های پوسیده شده را مشخص می کند .

بی حسی


پس از معاینه دندان پزشک با استفاده از بی حسی موضعی و زدن آمپول دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند را بی حس می کند . قبل از زدن آمپول دندان پزشک یک ژل بی حس کننده را روی لثه ها می زند تا هنگام زدن آمپول دندان ها درد نگیرند .


برداشت پوسیدگی دندان


پس از اینکه دندان فرزند شما بی حس شد و دیگر هیچ دردی را احساس نکرد دندان پزشک با یک ابزار تراش اقدام به تشکیل حفره و برداشتن پوسیدگی دندان کودک شما می کند . در حین این کار دستیار دندان پزشک با استفاده از ابزار مکشی آب دندان کودک شما را تمیز کرده و هرگونه چرک و آلودگی را از آن خارج می کند.


پر کردن


بعد از این که پوسیدگی دندان برداشته شد دندان پزشک حفره به وجود آمده را با موادی مانند آمالگام (نقره‌ای) یا کامپوزیت (همرنگ دندان) پر می‌کند.در مرحله آخر پس از شستشوی دندان مراحل ترمیم تکمیل می شود .

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی