یکی از مهم ترین مسائلی که مادران هنگام مراجعه به دندانپزشکی کودکان در اصفهان بیان می کنند درمان بی اشتهایی کودک هنگام دندان در آوردن می باشد. یکی از رایج ترین علائم در هنگام دندان در آوردن در کودکان کم اشتهایی است. رشد دندان نوزادان از سنین 4 تا 7 ماهگی شروع می شود که در این دوران کودک روند دردناکی را طی می کند. در این دوران دندان برای جوانه زدن و بیرون آمدن نیاز دارد لثه را شکاف دهد. همین موضوع باعث ایجاد درد و یا بی خوابی در کودک می شود. نشانه های دندان در آوردن در نوزادان یک هفته قبل از دندان در آوردن مشخص می شود. این نشانه ها شامل تب، کم شدن اشتها کودک، تغییرات خلق و خوی ، بی خوابی و ….می باشد. قابل ذکر می باشد شروع سن دندان در آوردن در کودکان می تواند متفاوت باشد. برای مثال عواملی همچون وراثت یا ژنتیک می تواند در زمان رشد دندان کودکان تاثیر بگذارد. همین موضوع باعث می شود بعضی از کودکان روند رشد دندان هایشان بین سنین 12 تا 14 ماهگی باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر از درمان بی اشتهایی کودکان در هنگام رویش دندان ها تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
دندان درآوردن کودک چه علائمی دارد؟
شاید این سوال برای والدین پیش بیاید که دندان در آوردن در کودکان دارای چه علائمی می باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت علائم دندان در آوردن در کودکان ممکن است با هم متفاوت باشد اما به صورت کلی علائم شامل التهابات و نشانه های گوارشی می باشد. یکی از شایع ترین علائم در دندان در آوردن کودکان تورم لثه و سرخ و دردناک شدن آن می باشد. همین موضوع می تواند باعث بی قراری و کم اشتهایی در کودک شود. یکی دیگر از نشانه های دندان در آوردن در نوزادان سرازیر شدن بزاق دهان و گاز زدن اجسام، تورم و قرمزی گونه و خارش گوش و صورت می باشد. حتی ممکن است در برخی موارد کودک دچار تب و اسهال شود. در این بازه زمانی کودک بی اشتها می شود و در نتیجه بدن دچار کم آبی می شود که همین موضوع می تواند باعث بالا رفتن دما بدن نوزاد شود. علائمی که کودک در این زمان می تواند دچار آن شود به شرح زیر می باشد:
- بد خلقی
- آبریزش از دهان
- بد غذایی
- تورم و برجسته شدن لثهها
- دست بردن بیشازحد به داخل دهان
- سرخشدن گونهها
- بی خوابی کودک
- اشتیاق کودک برای گاز گرفتن، جویدن و مکیدن اشیاء سفت
- پیدا شدن یک دندان در زیر لثه
- بیقراری، نق زدن و گریه کردن کودک
- تحریکهای پوستی در اطراف دهان به دلیل آبریزش زیاد دهان
- کودک گوش خود را میگیرد.
- صورت خود را میمالد.
بیشتر بخوانید:
درمان بی اشتهایی کودک هنگام دندان در آوردن
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره نمودیم یکی از نشانه های دندان درآوردن در کودکان بی اشتهایی می باشد که نکات مهمی در درمان بی اشتهایی کودک هنگام دندان در آوردن وجود دارد که والدین باید به نکات توجه داشته باشند. در ادامه شما را با این نکات آشنا می کنیم:
درمان درد در دوران دندان در آوردن کودک:
یکی از دلایلی که می تواند در این دوران باعث بی اشتهایی کودکان شود درد دندان در آوردن می باشد. والدین باید توجه داشته باشند که درد دندان را کنترل کنند. روش هایی که می تواند در تسکین درد به کودکان کمک کند شامل مصرف داروهای ضد درد، ژل مخصوص دندان و کمپرسور سرد و گرم می باشد.
استفاده از ژل مخصوص دندان:
ژل های مخصوص دندان در این زمان می تواند به کاهش درد کودکان کمک کند. این ژل ها دارای خنثی کننده درد می باشند که شما می توانید آن ها از داروخانهها و فروشگاههای پزشکی تهیه کنید.
استفاده از کمپرس سرد و گرم:
یکی دیگر از روش ها برای کاهش درد استفاده از کمپرس سرد و گرم می باشد. والدین می توانند به کمک یک پارچه خنک و یا حمام گرم کمک کنند تا کودک درد کم تری را احساس کند و احساس بهتری داشته باشد. قابل ذکر می باشد نوزاد بیشتر در شب ها درد را احساس می کند که شما والدین عزیز با انجام یکی از این نکات می توانید درد را کاهش دهید.
تغذیه مناسب برای کودک در زمان رویش دندان:
یکی دیگر از نکات قابل توجه تغذیه مناسب برای کودک در زمان رویش دندان می باشد. باید کودک در این زمان از مواد غذایی غنی از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بیشتر استفاده کند.
حفظ بهداشت دهان:
حتما توجه داشته باشید که در این دوران بهداشت دهان کودک رعایت شود. با رعایت بهداشت دهان می توانید به کنترل درد و بی اشتهایی در دوران دندان درآوردن کمک کنید.
مشاوره نزد دندانپزشک کودکان:
زمانی که متوجه شدید بی اشتهایی کودک شدید شده است و بی قراری کودک آرام نمی شود با هیچ کدام از این روش ها توصیه می شود مشاوره با دندانپزشک کودکان را در نظر بگیرید. پزشک می تواند راهکارهای متفاوتی را برای تسکین درد به شما معرفی کند.
بیشتر بخوانید:
کش ارتودنسی| مزایا استفاده از آن
مراقبت های بعد از دندان درآوردن کودکان
پس از دندان درآوردن کودک والدین باید به نکات توجه داشته باشند:
- مراقب بهداشت و سلامت دهان و دندان ها
- مصرف کم تر کربوهیدرات را برای جلوگیری از پوسیدگی
- استفاده از دستمال تمیز و مرطوب برای تمیز کردن دندان نوزاد
- استفاده از مسواک نرم ۲ بار در روز
- استفاده از نخ دندان
- پاک کردن دهان کودک بعد از هر بار شیردهی یا غذا خوردن
چه غذاهایی به کودکانی که در حال دندان درآوردن هستند، بدهید؟
لیست بهترین غذا ها در هنگام دندان در آوردن:
- غذاهای نرم شده
- غذاهای کوچک نرم و جویدنی
- همه ی انواع پوره ها
- غذای مقوی برای دندان
- پاستا و آش
- ماست
- سوپ های آبکی
- ماکارونی نرم شده
- سبزیجات آبپز، مثلاً کدو حلوایی یا هویج
- میوههای نرم و به شده ، مثل آووکادو، موز، هلو، آلو، هندوانه، خربزه و توتفرنگی.
- آردو پنیر ریزه
- کیک، پودینگ
بیشتر بخوانید: