بوی بد دهان ممکن است در هر سنی رخ دهد ولی در کودکان کاملا قابل پیشگیری می باشد. اگر کودک شما هنگامی که از خواب بیدار می شود دچار بوی دهان می باشد کاملا طبیعی است. اما اگر در طول شبانه روز همواره دچار بوی دهان است و بوی دهان از بین نمی رود باید به دنبال راهی برای درمان باشید. برای درمان ابتدا باید علت بوی دهان کودک خود را بررسی کنید و سپس اقدام به درمان کنید. قابل ذکر می باشد بوی دائمی دهان ممکن است نشانه وجود یک مشکل جدی در بدن کودک باشد. برای تشخیص علت بوی بد دهان کودکان تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
علت بوی بد دهان کودکان
علت بوی بد دهان کودکان می تواند متفاوت باشد. ما در ادامه به توضیح برخی از این موارد می پردازیم:
دهان خشک :
دهان خشک معمولا به علت مشکلات تنفسی در بچهها رخ میدهد. این خشکی میتواند عاملی برای بوی بد دهان کودک باشد. اگر کودک شما به دلیل انسداد بینی به طور دائمی از طریق دهانش تنفس کند، باکتریهای دهانش ممکن است به طور ناشایستی رشد کنند و علت بوی بد دهان شوند. این رشد باکتریها به عواملی مانند باکتریهای بیهوازی دهانی، مخاط بیش از حد گلو، کمبود اکسیژن و بزاق مرتبط است. این شرایط باعث دفع ترکیبات مضری مانند ترکیبات گوگرد فرار (VSC) از باکتریها میشود. همچنین، عادتهای دیگر کودک مانند مکیدن انگشت شست و یا خوردن لباس نیز ممکن است دهان کودک را خشک نگه داشته و رشد باکتریها را افزایش دهد.
بیماری ها:
برخی از بیماری همچون عفونت سینوس، آماس لوزه، بیماریهای لثه و عفونت دهانی، ریفلافکس معده، آلرژی فصلی و … از دسته بیماری هایی می باشند که موجب بوی بد دهان در کودکان می شود.
مشکلات دندانها :
مشکلات دندانها یکی از علل بوی بد دهان است. مشکلات مربوط به دندانها مانند پوسیدگی، تجمع جرم دندان و آبسهٔ دندان میتواند همهی افراد، از جمله کودکان را تحت تأثیر قرار دهد و باعث نفس بدبو شود. برای پیشگیری از این مشکلات، بهتر است بهداشت دهان و دندان کودکان را از همان ابتدا به خوبی رعایت کنیم و به دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کنیم تا مشکلات احتمالی دندانها شناسایی و درمان شوند. در غیر اینصورت، ممکن است با بروز مشکلاتی مانند پوسیدگی، عفونت و حتی از دست دادن دندانها روبرو شویم.
بیماریهای لثه:
بیماری های لثه از دیگر مواردی می باشد که می تواند موجب بوی بد در دهان کودکان شود. به صورت معمول کودکان دچار ژنژیویت می شوند. ژنژیویت به بیماری گفته می شود که پلاک نرم و تارتار (پلاک سفتشده) روی دندانها و زیر خط لثه تشکیل می شوند.
خوردن غذاهای تند و پرادویه:
زمانی که کودک شما غذاهای تند و پر ادویه، سیر و پیاز مصرف می کنند باعث می شود به طور موقت در حین گردش در سیستم بدن دهان بوی بد بگیرد.
اجسام خارجی:
وجود اجسام خارجی در دهان کودکان یا گیر کردن مواد غذایی می تواند موجب بوی بد در دهان کودکان شود.
میکروب معده و بوی بد دهان:
وجود برخی از عفونت و میکروب در معده کودک می تواند باعث بوی بد دهان شود.
آیا دهانشویه برای درمان بوی بد دهان کودکان موثر است؟
رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین عواملی است که از بروز بوی بد دهان کودکان جلوگیری میکند. اما اگر به هر دلیلی بوی بد دهان در کودکان شما وجود دارد، استفاده از دهانشویه میتواند موثر باشد. دهانشویه علاوه بر پاک کردن دهان، به ویژه وقتی که حاوی نعنای درون دهانشویه است، میتواند باکتریهای بدبو را نیز از بین ببرد. با این حال، برای بهبود وضعیت دهان کودکان، باید علاوه بر استفاده از دهانشویه، نرد بهترین دندانپزشکی کودکان در اصفهان مشاوره دریافت کنید.
چگونه بوی بد دهان کودک را از بین ببریم؟
برای از بین بردن بوی بد دهان کودک، رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که کودک شما نوزاد است، میتوانید بعد از هر بار غذا خوردن یا قبل از خواب، لثهها و همه دندانهایش را تمیز کنید یا مسواک بزنید. در مرحلهی بزرگتر شدن کودک، بهتر است دو بار در روز و یک بار قبل از خواب برایش مسواک بزنید. همچنین، حتی بعد از ۲ سالگی نیز به اندازهیک دانه برنج از خمیر دندان استفاده کنید و سپس به تدریج مقدار آن را افزایش دهید. همچنین، مراجعات منظم به دندانپزشکی نیز بسیار مهم است و باید کودکتان را برای معاینات دورهای به دندانپزشک ببرید. در نهایت، در صورتی که کودک از پستانک استفاده میکند، ضرورت دارد آن را بهطور منظم و با استفاده از آب و صابون ضدعفونی کنید.
بیشتر بخوانید: