یکی از شایع ترین مشکلات دهان در کودکان پوسیدگی دندان شیری می باشد. پوسیدگی دندان اطفال به دلایل مختلفی همچنین مراقبت های غیر اصولی صورت می گیرد. ما در این مقاله قصد داریم علائم پوسیدگی دندان شیری در کودکان را توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
پوسیدگی دندان چیست؟
پوسیدگی دندان زمانی رخ می دهد که فرد بهداشت دهان و دندان خود را نادیده می گیرد. وجود باقی مانده های مواد غذایی بین دندان ها و در شیارهای دندان، محیطی را برای رشد باکتری ها و میکروب ها فراهم می کند. این باکتری ها با تجزیه مواد غذایی باقی مانده، اسیدهایی را ترشح می کنند که با مینای دندان در تماس قرار می گیرند. این اسیدها باعث حل شدن و تخریب مینای دندان می شوند و این واکنش شیمیایی منجر به پوسیدگی دندان می شود. بنابراین، حفظ بهداشت دهان و دندان و رعایت بهداشت دهان و دندان مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است تا جلوی پوسیدگی دندان گرفته شود.
علائم پوسیدگی دندان در کودکان
پوسیدگی دندان دارای علائم گوناگونیمی باشد که مهم ترین علائم آن به شرح زیر می باشد:
- بیقراری در کودک
- تغیر رنگ لثه
- ایجاد بوی بد دهان
- ایجاد درد شدید
- ایجاد عفونت در دندان
- تورم در لثه
- خشکی دهان
بیشتر بدانید:
روش های بیهوشی در دندانپزشکی کودکان
دلایل پوسیدگی دندان شیری در کودکان
- ژنتیک
- مصرف برخی از داروها
- ابتلا به برخی از بیماری ها
- نجویدن غذا به درستی
- باقی ماندن شیشه شیر در دهان
- تمیز نکردن دندان کودکان بعد از خوردن شیر
- داشتن تغذیه نا مناسب
- عدم بهداشت دهان
- ضربه و یا صدمات مکرر به دندان شیری
- آلودگی هوا و مصرف آب آلوده
- استفاده نکردن از نخ دندان
- انتقال پوسیدگی از دهان مادر و پدر
- مصرف زیاد غذاهایی که باعث پوسیدگی می شوند
- داشتن بزاق کمتر از حد معمول
- مینای ضعیف دندان
روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان های شیری کودکان
اهمیت به دندان شیری یکی از مهم ترین عواملی می باشد که والدین باید به آن توجه داشته باشند. شما می توانید با انجام روش های زیر از پوسیدگی دندان شیری کودکان خود پیشگیری کنید:
فیشور سیلانت :
فیشور سیلانت یک روش موثر برای پیشگیری از تجمع غذا و باکتریها در فضای خالی بین دندانها است. این روش با استفاده از یک شیار پوش که به صورت دورهای بر روی دندان قرار میگیرد، فضای خالی بین دندانها را پر کرده و از باقی ماندن غذاها در این فضا جلوگیری میکند. با انجام منظم این درمان، میتوان از ایجاد تجمع غذا در میان دندانها جلوگیری کرده و به حفظ سلامت دندانها کمک کرد.
فلوراید تراپی :
این روش درمانی می باشد که می تواند به افزایش مقاوت دندان ها و جلوگیری از خراب شدن دندان های کودک کمک کند.رژیم غذایی سالم
تغذیه سالم و متنوع برای کودکان بسیار مهم است. از آنجایی که کودکان در دوران رشد و تکامل بسیار حساس هستند، باید به طور مرتب موادغذایی که برای رشد سالم آنها لازم است، دریافت کنند. یکی از مهمترین عوامل برای حفظ سلامت کودکان، مصرف میوهها و سبزیجات است. همچنین، محدودیت در مصرف آبلیمو و شیرینیهای قندی نیز بسیار مهم است. این مواد غذایی دارای قندهای اضافی هستند که میتواند سبب بروز مشکلات دندانی شود.. به طور کلی، رژیم غذایی سالم و مناسب برای کودکان نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و رشد آنها دارد.
نکات قابل توجه برای پیشگیری پوسیدگی دندان شیری
- استفاده کردن از ظروف شیشه شیر مخصوص
- کشیدن نخ دندان بعد از 2 سالگی
- مراجعه به دندانپزشکی تا قبل از یک سالگی
- داشتن تغذیه مناسب ( محدود مصرف کردن غذاهایی همچون آدامس، آبنبات، چیپس)
- مصرف کردن منظم سیر و آب
- مصرف کردن آب حاوی فلوراید
- انتخاب کردن شیر خشک مناسب
- مسواک زدن مرتب
چه زمانی به دندانپزشکی کودکان مراجعه کنیم؟
مراجعه به دندانپزشکی کودکان باید از سن ۶ ماهگی آغاز شود تا بتوان در این دوره از رشد دندانها، مراقبت و پیشگیری از پوسیدگی را آغاز کرد. با اینکه دندانهای کودکان پس از سن ۶ ماهگی هنوز برای بیرون آمدن آماده نیستند، اما بررسی و ارزیابی اولیه توسط دندانپزشک میتواند به شناسایی هرگونه مشکل و علائم کمک کند. علاوه بر این، آموزش به والدین درباره روشهای بهداشت دهان و دندان کودکان بسیار مهم است تا بتوانند از این زمان به پیشگیری از پوسیدگی دندانها در کودکان خود بپردازند.
مطب دندانپزشکی کودکان در اصفهان دکتر علی بهزادی دارای تمامی خدمات دندانپزشکی کودکان اعمم از درمان پوسیدگی دندان شیری می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات مطب می توانید یا از صفحه مورد نظر دیدن کنید و یا با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.